Turizmus


Falusi Vendéglátás

Cím: 7672, Boda, Petőfi Sándor utca 62.
Tel.: 30/247-48-40; 72/449-970
E-mail: oreghars@freemail.huFalusi Vendégasztal

Cím: 7672 Boda Petőfi Sándor u. 63.
Tel.: 30/488-33-49 (Keresztes Bernadett)

Családi, baráti, munkahelyi társaságokat, felnőtt és gyermek csoportokat várunk, finom, házias ízekkel. Hagyományos ételekkel, alkalomszerűen, szép környezetben, parkolási lehetőséggel. Foglalás és az ételek elkészítése igény szerint, előre egyeztetés alapján. Vendégeinknek lehetősége van saját készítésű lekvárjaink megvásárlására.
Szállás lehetőség a szomszédban!


Tájház

Tájház elérhetősége: Tímár Henrietta
Tel.: 06-20/472-84-22

Turizmus

A dolgos hétköznapok azért Bodán sem nélkülözik a vígabb napokat. Rendszeresen visszatérő események és hagyományteremtő szándékkal életre hívott alkalmak feledtetik az olykor késő estébe nyúló ház körüli teendőket. A Bodaiak szakítanak időt arra, hogy meglepjék egymást és a faluba érkező vendégeket.

Rendszeresen tartanak bálokat igen nagy érdeklődés mellett. Állandósultak a karácsonyi, húsvéti, farsangi rendezvények. Nem maradhatnak el a gyermeknapi játékos vetélkedők, sportrendezvények.
Hetente hétfőnként este 17 órától a helyi tv csatorna adását láthatják a lakosok. A nemzetközi szereplések szinte rendszeressé váltak a helyi Harinkó tánccsoport számára, szűkebb környezetükben pedig rendszeresen hívják őket fellépésre. A folyamatos sikerhez szinte állandó gyakorlás szükséges. Heti két-három alkalommal próbálnak, gyakorta kínlódva, gyötrődve, de teszik dolgukat, mert falujuk hírét szeretnék vinni egész Európába, talán egyszer messzebbre is meghívják őket (A település nagy bánatára a tánccsoport működése jelenleg stagnál.)

A bodai szüret mindig nagy esemény a falu életében. A "Mediterrán Ősz" nevű megyei rendezvény egyik állomása a helyi program. Kiemelt rendezvény ez a javából, ahol a helybéli sokaság mellett ott vannak az osztrákok, németek, románok és igencsak ropják a táncot. Minden alkalommal úgy mennek el, jövőre veletek ugyanitt. És a szavukat tartják is. A hagyományokat ápolva a település utcáin lovas felvonulással kezdődik az ünnep, majd menettánc kíséri a felvonulókat. A szabadtéri színpadon a helyi és vendég néptánc együttesek szórakoztatják a közönséget és szünet nélkül szól a muzsika, kisérve az egyre fokozódó jókedvet. Mindeközben egy másik helyszínen kézművesek kirakodóvására vonzza a látogatókat, játszóházban zajonganak a picik és még sokáig lehetne sorolni a napi eseményeket.
Rendszeresek a különböző témájú kiállítások. A múltat idéző és őrző tárgyi bemutatók mellett alkalmanként szerepel a jelen és a fantázia segítségével bepillanthatunk a jövőbe is.

A művelődési ház vezetője és falugondnoka 2003-tól Kovács Attila, akinek nagy rálátása van a településre. Mivel ebben a faluban is kevesen vannak, feladata a közmunka irányítása, a közművelődés, kultúra, közösségi élet szervezése és ellátja szükség esetén a hivatalsegédi teendőket is.

A faluház igazgatója elérhető a 73/472-079-es telefonon.Állandó Rendezvényeink

Március 15.  --- Koszorúzás a Templomkertben a helyi civil szervezetek részvételével
Május első szombatja    --- Falunap
Június 25.  --- Búcsú
Augusztus 20.  --- Szent István nap megemlékezés
minden év októberének első szombatja  --- Mediterrán Ősz - Bodai Szüret

A község vezetése előzetes kérés esetén megkísérel vezetőt biztosítani a Bodára érkező kedves vendégek kalauzolásához. Kérjük, hogy ezen szándékukat időben jelezzék a 06-73-472-079-es telefonszámon, vagy az onkormanyzat@bodakozseg.hu e-mail címen.

Várjuk kedves vendégeinket!