Sport


Boda Sportegyesülete 1957-ben alakult, tehát időben is nagy múltra tekinthet vissza!
Az egyesület zászlajának színe: kék-fehér.
Mindig amatőr bajnokságokban játszott a labdarúgó csapat: városkörnyéki, járási, megyei. Kezdetekben egy felnőtt csapattal játszottak, versenyeztek, futball szeretetből. A csapatnak saját pályája volt a kezdetektől számítva, ami folyamatosan fejlesztés alatt állt. A sportegyesületet, mindig bodaiak irányították. Vezetői voltak többek között: Bartalovics Péter, Sebe József, Horváth József. Jelenleg, Keresztes József az egyesület elnöke.
A csapat folyamatosan lépett előre a szinteken. Városkörnyéki, járási, megye III. megye II, megye I.b. Jelenleg több éve játszik a megye I. osztályban. A fejlődés folyamatában kialakult egy menedzser típusú vezetés, mely az utánpótlás nevelést vette figyelembe a felnőtt csapat mellett. Jelenleg, hét csapatot működtet az egyesület, Boda ÖSE néven. U-7,U-9, U-11, U-13, U-16, U-19, és a felnőtt csapat. Mindez átlagosan 70 fő folyamatos sportolását jelenti, megfelelő szakedzők segítségével.

Mindeközben önálló amerikai futball szakosztály is alakult az egyesületen belül, akik edzéseiket mérkőzéseiket szintén a bodai pályán tartják, játsszák.

A TAO program segítségével a sporttelep fejlesztése is folyamatosan zajlott. Elkészült a pálya korszerűsítése: játéktérnövelés, cserepadok telepítése, fedett lelátó építése, sportöltöző kornak megfelelő korszerűsítése, sportklub kialakítása, sportpálya bekerítése, mobil WC telepítése a meglévő 3 WC és a mozgáskorlátozottak számára kialakított WC mellett. Mindezen fejlesztés a horgásztó mellett lévő emlékpark, műfüves (20X40) labdarúgó pálya, játszótér, szauna ház, infópark mellett található, így egy egészségség és sportcentrum létesült a sportolni, pihenni vágyók számára. A sportpark nem csak a versenyszerűen sportolókat szolgálja ki, hanem az idelátogató turistákat és természetesen a helyben lakó embereket is.

Boda Község és a sportegyesület vár mindenkit, aki szeretné a létesítményt látogatni, sportolni, pihenni akar!

BODA ÖSE2017. december 12.

Labdarúgó csapataink számára véget értek a 2017. évi őszi szezon mérkőzései! Utánpótlás csapataink, (Bozsik program: U-7,U-9,U-11,U-13) valamint, U-16, U-19 korosztály, fejlődése szemmel látható. Nagy öröm a szakosztályvezetés számára, hogy a településről, valamint a környező településekről sok gyermek vesz részt a programban. A helyi gyermekek szerepeltetésében a szülők is nagyrészt vállalnak. Az egyesület, a heti edzéseket figyelembe véve, alkalmanként, átlagosan 70 sportolót mozgat meg! Az egyesület célja, az egészségre nevelés, a közösségi életre nevelés és természetesen sport lehetőségeinek kínálása. Mindehhez minden adott az egyesületnél, ami nagyrészt köszönhető a TAO programnak, melyen keresztül cégek támogathatják a működést és a fejlesztéseket.
Csapataink a Megye I. osztályban szerepelnek! Sajnálatos hogy a felnőtt csapat nem tudott a bajnoki szezon első felében eredményeket felmutatni, de a tavaszi szezonban remélhetőleg, változik ez a tendencia. Utánpótlás csapataink viszont jól szerepelnek az adott csoportjukban, sőt az U-16-os korosztály sorozatban nyerte mérkőzéseit. Sok fiatal érkezett a csapatokba, ezért idő és türelem kell a jobb szerepléshez. Öröm nézni a Bozsik programban szereplő helyi kis gyermekeket az edzéseken és a tornákon. Őszinte örömmel játszanak és edzenek. Az elmúlt hónapban számukra és a szülők számára, családi napot szervezett az egyesület, melyen szép számmal jelentek meg a gyermekek és a szülők. Közös sütés, főzés és játék volt a programok között és természetesen, egymás megismerése. Az évzárókat megtartotta az egyesület, levonva a következtetéséket, megbeszélve a tavaszi szezonra történő intézkedéseket. Elsődleges feladat a felnőtt csapat megerősítése új igazolásokkal, valamint az új TAO programban kapott lehetőségek végrehajtása.