Tisztelt Bodai Polgárok!
Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntöm településünk megújult honlapján!

Örömömre szolgál, hogy érdeklődik Boda iránt és meglátogatta honlapunkat. Az új felületet igyekeztünk egyértelmű, hasznos és naprakész információkkal ellátni. Megújult honlapunkkal törekszünk arra, hogy a faluban élők és az ide látogató vendégek is megtaláljanak minden fontos információt, továbbá betekintést kívánunk nyújtani Boda község életébe. Azonban mindezen túl kiemelten fontos számunkra az is, hogy a Bodai lakosok ennek a felületnek a felhasználásával is hitelesen tájékozódhassanak a faluban történtekről és minden egyéb hasznos információról.

A falu történetének látványos történelmi fejezetei vannak, számottevő régészeti emlékei: Avar kori földvárrom, Római – kori út, templom, Tájház gyűjtemény. Boda, halastóval és 3 hektáros nagyságú Emlék-, és Információs parkkal rendelkezik. Az Információs parkban elhelyezett tájékoztató táblák bemutatják a radioaktív hulladék elhelyezés módszereit, lehetőségeit, a Nyugat-Mecseki Társadalmi Információs Társulás tagjait, valamint a híres „bodai aleurolit” agyagkő formációt. A település nevezetessége a Mária Kert, zarándokpihenővel, amely a pihenést és elmélkedést szolgálja. Mária kert része az európai Mariazell - Csíksomlyó zarándokútnak. A település a Fehér- Mecsek borvidék, borút szerves része. A településen található falusi vendégszálláshely, valamint falusi vendégasztal is.

Reméljük személyesen is megtiszteli falunkat a jelenlétével, és később visszatérő vendégként köszönthetjük településünkön!

Kovács Győző
polgármester